0 Läs mer >>
 
Morion är klar!

Modell: Ida Lindholm Nylander
 
Nu är alla sminkningar äntligen färdiga. Morion blev helt okej, jag missade en del vesentliga saker men i helhet blev det bra. Ida har åter igen visat sin talang som modell och jag tackar henne igen för att hon ville hjälpa mig.
 
Hursomhelst, nu skall jag skriva den oändligt långa rapporten och sedan är det dags för redovisning.
Jag har tre veckor på mig tills dess. Yeeey!
 
Peppa presentation!
 

Morion Klar

0 Läs mer >>
Teiresias är färdig!
Teiresias är äntligen färdig och jag kan säga att jag faktiskt är nöjd med resultatet. Det blev inte som jag planerade när vi satte igång men faktiskt mycket bättre.
 
Modell: Ida Lindholm Nylander

Som vanligt kan jag inte visa hela sminkningen då den skall sparas till redovisningen.

Den här sminkningen tog oss fem timmar. Delvis berodde det på att jag bestämde mig för att göra om mitt i och sedan att lägga till och göra om ännu en gång lite senare. Tog en jävla tid.
 
Hursomhelst, är äntligen färdig och nöjd.
Peppa presentationen!
 
 
 
 

Teiresias Färdig

1 Läs mer >>
Dags att sminka Teiresias!

Nu är det dags att sminka upp karaktären Teiresias. Om några minuter kommer ida hit och vi skall sätta igång den flera timmars långa processen att sminka upp ännu en karaktär. Jag tänkte bara snabbt beskriva processen som jag just nu gör i väntan på att hon kommer hit.
 
1. Bakgrundinfo om karaktären:
Jag måste för det första veta vad det är jag skall sminka och hur jag skall gå till väga. Därför tar jag fram det mest huvudsakliga utseendemässiga i karaktären vilket är:
  • Han är en man
  • Han är 81 år gammal
  • han är blind
Teiresias är en siare, eller spåman kan man säga. Han bidrar till den kusliga stämningen i pjäsen genom att gå runt och rabbla profetior under pjäsen. Därför vill jag göra honom läskig. Det jag valde att fokusera på är: Varför är han blind? Var det en skada? Ålderdomlig sjukdom?
När jag kommit fram till en idé skissar jag upp den på papper för att få en tydlig och klar bild om vad jag skall göra.
 Jag är ingen jätte skillad konstnär, så det här är det närmsta jag kommer i snygga skisser.
 
När jag sissar försöker jag få med det mesta momenten jag skall göra. Sår, skuggor, hals och även håruppsättning.
 
När jag vet vad jag ska sminka så börjar jag tänka på hur jag skall göra det. Jag Söker på youtube efter andra som har gjort liknande saker, eller metoder som skulle kunna funka i det här fallet. Jag kommer tillexempel använda mig av en metod som innehåller toapapper och Latex som jag sett på youtubem vilket är ett bra sätt att bygga upp kanter eller förstärka ansiktsdrag eller förstora tillexempel haka eller pannan.
 
När jag sedan kommer på en teoretisk metod för hur jag skulle kunna utföra sminkningen vill jag helst prova innan jag gör den riktiga uppsminkningen.
 
Underbart tjusigt...
 
Samtidigt som jag gör det här, tar jag även reda på vilka produkter jag kommer behöva. Det är en riktig röra. Det finns hundratals märken och alla produkter är lite annorlunda. Jag söker hjälp av den snälla personalen i Kryolan butiken. Därför blir det såklart mest smink av märket Kryolan, men det gör inte så mycket för det är ett väldigt bra märke. Personalen där hjälper mig och ger mig tips på vilka produkter som passar bäst för vad och hur jag på olika vis kan använda dem.
 
Därför samlar jag också på mig ett lager av produkter...:
 
Efter ett tag blir det ett litet lager...
 
Sen är det helt enkelt dags att boka en tid med sin modell, något som kan ta sjukt lång tid att få till. Sen är det bara att sätta igång att sminka!
 
Önska mig lycka till, jag kommer behöva det!
 
 
 
 
 

Processen

1 Läs mer >>
Modell: Ida Lindholm Nylander
 
Magdalena är färdigsminkad!
 
 Nu är hon alltså färdig! Desvärre kan jag inte lägga upp bilder på hela henne här eftersom jag inte vill förstöra spänningen inför min presentation. Det här är det ända ni kommer få se.
 
Det som ni i alla fall kan urskilja på bilden är att det handlar om färg, stenar och lösögonfransar. Jag vill inte heller lägga ut arbetsbeskrivningen här eftersom ni då kommer lista ut vad för något jag har gjort.
 
Så mer än att hon är färdig kan jag inte säga, men håll tummarna inför nästa karaktär nu. Uppmålningen sker på Söndag, och en del småsminknings övingar inför det på lördag.
 
Peppa redovisning!

Magdalena Klar