0 Läs mer >>
Imorgon är det dags!
Imorgon sker första uppsminkningen av karaktären magdalena. Jag kommeer få sminka medan jag är i skolan och ta med alla grejer jag behöver och sedan sminka under den 5 timmars håltimman jag har mitt på dagen och be till gudarna att det räcker. Hursomhelst, jag ser fram emot det och det kommer bli rooligt!
 
Jag tänkte hursomhelst eftersom jag gör ett inlägg utan att ha gjort något att visa upp så får ni se det här från förra sminkningen när jag tog bort latexet och bomullen över mitt öga. Det var lite smärtsamt som ni ser på mina grimaser och jag var bombis på att mina ögonbryn skulle vaxas bort men HA! dom satt kvar! Halleluja!
 
Sexigt, eller hur?
 
Notera att jag hade sminkat båda ögonen svarta eftersom jag i min tankspriddhet glömde bort att det ena skulle täckas över. Kul, va? jäkla pucko är jag.
 
Hursomhelst, Magdalena imon och förhoppningsvis teiresias i helgen. Jag försöker hitta tid! och med ett matteprov nästa vecka (igen!) så är det press! men tjoop tjoop vi kör!

Sticky removal

0 Läs mer >>
Scarred For Life
 

Idag blev det mer arbete på Teiresias karaktären. Jag tror jag i alla fall nu att jag vet hur han ska se ut, men saker förändras hela tiden.
Jag är JÄTTE sen med mitt arbete. Egentligen skulle jag varit färdig och börjat skriva på rapporten för längesen, men tiden har inte funnits förr att sminka upp och jag har fortfarande bara en karaktär som jag är 100% säker på hur den skall se ut.
 
Hursomhelst Idag ville jag prova att täcka över det ögat som Teiresias kommer sakna. Jag ville också prova att täcka över mina ögonbryn, något jag aldrig gjort förut och tro mig, jag såg ut som en alien. Riktigt kul men detär sjukt svårt att få ut skulpterings wax ur ögonbrynen. Just sayin'.
 

Let's get started:
 
Ögonbryn
  1. spirit gum
  2. skulpterings vax
  3. Sealer
Resultat:
 
Gosh, I'm Pretty! >.<

Sexy Eyepatch
  1. Bomullspad
  2. Lös bomull
  3. Latex
  4. Svart + Röd vattenfärg(för ansiktet)
  5.  Ärrens vax konturer (Skulpteringsvax)
  6. Markerade rynkor svagt med Bronzer
Resultat:
I Look Like A Pirate, So Sexy ...
 
Them Scars

  1. Vax konturer av skulpteringsvax
  2. Spirit gum (för vax är dumt och ville lossna 3: )
  3. Sealer
  4. Bruise wheel mörkröd
  5. Röd vattenfärg
Resultat:
 
Has Anyone Seen Me Eye? I Look Even More Like a Pirate...
 
Inte mycket mer att säga. Lägg på en effekt och det ser ut såhär:
 
 
Lägg på ett bandage och det blir som ni såg högst upp på sidan:
 
 
Slutsats:

Det gick väll bra idag, men det känns alltid som jag saknar något. Jag är lite orolig för att jag inte kommer bli nöjd med mitt slutresultat med det här projektet. Allt jag gör verkar sakna det där "lilla extra" eller vad man skall kalla det.Jag fick öva mer idag på att åldra ett ansikte, men jag ser fortfarande väldigt kvinnlig ut och Teiresias är ju man... det är ett bekymmer. Färgläggningen i ärren är jag inte heller helt nöjd med, inte heller ögonpatchen men det var första gången på det så man får väll vara nöjd ändå. Ögonbryns överteckningen måste bli bättre. Den blev gropig och klumpig den här gången och eftersom jag skall täcka över mina ögonbryn i två karaktärer behöver den bli bättre. Jag måste sluta vara rädd för att ta i när jag skuggar, jag kunde ha skuggat kindbenen bättre och arbetat mer med att lyckas med rynkor etc.
 
Men jag är väll nöjd ...typ.
 
 

 

Scarred for life!